Kipsauksen vaiheet

Woodcastin käyttö on todella helppoa. Se on silti hieman erilaista kuin perinteisten kipsausmateriaalien käyttö, sillä Woodcastia ei rullata, vaan se sivellään paikoilleen lämmitettynä. Mikä parasta, myrkyttömän Woodcastin käsittelyssä et tarvitse kumihanskoja tai muitakaan suojavarusteita!

Woodcastilla voidaan tehdä kaikkiin indikaatioihin sopiva ja riittävän tukeva kipsi. Materiaalia kerrostamalla jäykkyyttä voidaan lisätä aina tarpeen mukaan joko koko lastan alueelta tai paikallisesti. Woodcast on materiaalina erittäin kiertojäykkää, eikä Woodcast-kipsejä tarvitse siksi toteuttaa sirkulaarisena.

Woodcast-kipsaamisessa perusvaiheet toistuvat samankaltaisina lähes kaikissa indikaatioissa:

   

1. Lämmitä ja muotoile Woodcast ohjeiden mukaisesti. Sukita ja pehmusta raaja ohjeistetusti. Varmista aina, ettei lasta ole liian kuuma potilaalle!

2. Avaa halutessasi materiaalin viillot ilmankierron parantamiseksi. Materiaalin tukevuus säilyy, kun avaat viiltoja korkeintaan 30 % maksimista eli täydestä ympyrästä.

3. Aseta lasta raajalle, leikkaa sopivaksi ja muotoile istuvaksi sivelemällä lastaa. Aseta lastan viillot aina potilaan raajan suuntaisesti pitkittäin, ei poikittain.

4. Anna lastan jäähtyä hyvin ja kiinnitä sen jälkeen tarkoituksenmukaisella sidoksella.
  

5. Viimeistele sopivalla sidoksella tai avattavissa sovelluksissa tarranauhoilla.

6. Valmista tuli!

PS. Muistathan, että voit muotoilla Woodcast-lastaasi yhä uudelleen lämmittämällä sen Woodcast Express -pikalämmittimellä. Tarkista silloin, että myös käyttämäsi alusmateriaalit ovat lämmönkestäviä tai poista ne ennen lastan lämmittämistä.

Ota meihin yhteyttä!

Toimisto

Onbone Oy
Arkadiankatu 4–6
00100 Helsinki
puh. 050 466 46 42